Yhteisöllisyyteen kannattaa panostaa

Käräjätörmän monisukupolvinen yhteisökylä -hankkeen (2018-2021) yhteisökyläkehittäjänä perehdyin esteettömän yhteisöllisyyden synnyttämiseen, kehittämiseen ja vaalimiseen. Ne teot, joilla ihmiset kokevat kuuluvansa yhteisöön, ovat pieniä, mutta oleellisia. Olen tehnyt aiheesta graduni (2019), hankejulkaisun (2020) ja kirjoitan siitä blogia. Kaikki hankkeen julkaisut ja muut tuotoksen löytyvät täältä.


Yhteisöllisyyskoulutusta

Koulutan ja valmennan yhteisöllisyyden kehittämisestä ja rakentamisesta. Erityisesti olen kiinnostunut asumisen yhteisöllisyydestä, ikäihmisten hyvästä arjesta niin kotona kuin hoitokodissa ja ikäihmisten välimuotoisen asumisen laadukkaasta kehittämisestä. Yhteisöllisyyskoulutukseni sopii kaikille organisaatioille työyhteisöistä yhdistyksiin, jotka haluavat vahvistaa jäsentensä yhteisöllisyyden kokemuksia.


Yhteisöllisen ja vetovoimaisen asumisen konsultaatiota

Autan rakennuttajia löytämään ratkaisuja, jotka lisäävät asumisviihtyvyyttä lisäämättä kuitenkaan merkittävästi kustannuksia. Käräjätörmän monisukupolvinen yhteisökylä -hankkeessa perehdyin myös ikäihmisten asumistoiveisiin ja vetovoimaisen senioriasumisen kehittämiseen. Kompaktia asumista suunnitellessa pienet ja oivaltavat ratkaisut luovat asumisviihtyvyyttä ja mahdollistavat asuintalon yhteisöllisyyttä.


Hankesparrausta

Sparraan myös yksilöitä ja työryhmiä hankekehittämisessä ja autan fasilitaattorina yhteiskehittämisessä. Tavoitteena löytää hankekehittämisen tavoitteista konkreettisia ja käytäntöön sovellettavia toimivia ratkaisuja.


Hinnat:

Yhteisöllisyyskoulutus 2h (innostava ja osallistava asiantuntijaluento) 480e+alv.
Yhteisöllisyysvalmennus 2h+2h (luento ja työyhteisön työskentelyn fasilitointi yhteisön käytänteiden rakentamiseksi) 840e+alv. Pidemmät valmennusprosessit, kysy tarjous.
Ikäihmisten asumiseen liittyvä konsultaatio kysy tarjous.
Hankesparraus 1h/180e+alv / kysy tarjous


Tilaa yhteisöllisyyskoulutus tai valmennus

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otan yhteyttä.

Palautteita

"Riitta on mukaansatempaava ja vaikuttava yhteisöllisyyskouluttaja, joka yhdistää ketterästi yhteisöllisyyden rakentamisen teoriaa ja käytäntöä kuulijoille helposti vastaanotettavaan muotoon. Riitta on oiva yhteistyöntekijä iäkkäiden yhteisöllisen asumisen suunnittelussa." 

Iina Aro
Projektipäällikkö
YTM, sosiaalityöntekijä
Tutussa kodissa -kehittämishanke