Kuulumiset

Amazon-pentueen tapaaminen 14.11.2020

Koko pentue oli paikalla. Kävimme tapaamassa isä-Ranea Akaassa, jonka jälkeen menimme Miikun ja Hipan luo Lempäälään lenkkeilemään, kahville ja valokuvattavaksi. Päivän päätti Salla Haaviston koulutus Viialassa. Treenasimme luoksetuloa, häiriöitä, hihnakävelyä ja luopumista, kukin sen mukaan, mitä halusi. Mukava tapaaminen, hienot omistajat ja reippaat koirat!

Sisarukset Nita, Hippa ja Figo viehejuoksemassa 11.9.2020

Kolmikko osallistui russeleiden viehejuoksutapahtumaan Tampereen vinttikoiraradalla.. Hienosti jokainen syttyi vieheelle, juoksi perässä ja tarttui siihen kiinni. 

Äiskä Nani sen sijaan antoi moottorivieheen mennä ohi ja juoksi hätyyttelemään keskikentälle varista. 

Nani kisakentille elokuussa 2020!

Uskaltauduin vihdoin aloittaa agilityn kisaamisen Nanin kanssa. Olen nyt treenannut agilitya säännöllisesti kohta reilut kuusi vuotta ja kisannut Edenin kanssa kahdesti vuonna 2015. Olin Edenille liian hidas, joten meidän jatkokisaaminen jäi aina aikomukseksi.  Nanin kanssa meistä on hioutunut hyvä pari, Nanin vauhti sopii minulle ja Nani pystyy viimeiseen asti korjaamaan ohjeita, joita minulta meinaa tulla liian myöhään. Ekoista kisoista HYL ja -10p. Seuraaviin on jo ilmoittauduttu.

Myös rally-toko -kisoihin uskallettiin taas. AVO-luokasta saatiin 94/100p. Meille olohuonetreenaajille tuo 90p ylitys on ollut kyllä iso saavutus! 


Käyttöleirillä heinäkuussa 2020

Kuva: Kaisa Tolvanen
Kuva: Kaisa Tolvanen

Olimme Figo, Nani ja sijoituskoirani Nita & emäntä Kati russeliyhdistyksen käyttöleirillä. Treenasimme MEJÄÄ, vesiriistaa ja kävimme luolilla. Hirmuinen innostus iski taas treenaamiseen!

Kuvassa Figo juoksee vieheen perässä. 

Menetimme Edenin maaliskuussa 2020

Edenin sairastuminen tuli yllättäen. En kuvitellut, että menetän luottoharrastuskoirani 6-vuotiaana. Mutta näin kävi. 

Helmikuussa 2020 Edenin oikea silmä todettiin sokeaksi. Mitään selitystä sokeutumiselle ei silmälääkärin tarkistuksessa löydetty. Kuukauden aikana Edenin olemus vaisuuntui. Maaliskuussa eläinlääkärissä ei kokeissa löydetty mitään selitystä voinnin hiipumiselle, veriarvot olivat hyvät ja sisäelinultra ok. Kun Eden alkoi saada epileptisiä kohtauksia, päätös oli selvä. Virallista diagnoosia ei hankittu, mutta eläinlääkärin epäily oli aivokasvain. 

Edenin tuhkat on kivien alla kannossa kesäkotimme rannassa, Edenin lempimaisemissa, pienen matkan päästä siitä, missä oheinen kuva on otettu.

Nani soveltuvuustestissä lokakuussa 2019

Nani läpäisi Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskokeen. Jatkamme Nanin kanssa ikäihmisten aktivointi- ja innostamistyötä. Työnäyttö täytyisi suorittaa kahden vuoden kuluessa soveltuvuustestin hyväksymisestä

Nani Eläkeliiton kuntoustuskoira-kampanjan videolla. Kuvattu tammikuussa 2020 ja julkaistu kesällä 2020.Figo
Figo

Pennut lähtivät, Nils jäi harrastuskoiraksi kotiin syyskuussa 2019

Nilsistä tuli lopulta Figo. Russeleillamme on nimiteemana jalkapalloilijat, joten Nilsinkin kohdalla testasimme useampaakin futaajanimeä. Figo sopi suuhun lopulta parhaiten ja erottui hyvin muista.

Kennelnimeni hyväksyttiin 4.9.2019

Kennelnimenion nyt virallisesti Woodlandjacks. Kennelinimeni on metsäteemainen, siksi jokaisen pentueen teemanimi tulee aakkosjärjestyksessä jostain metsästä. Ensimmäisenä siis Amazon-pentue. Myös pentujen viralliset nimet saavat ovat luontoteemalla. Amazon-pentueen teema on vuodenajat (paitsi Figo)

Nita ja Bulten
Nita ja Bulten

Ebba > Woodlandjacks Summertime (Hippa)
Thomas > Woodlanjacks Autumn Leaves (Tahvo)
Kerstin > Woodlandjacks Springfield (Nita)
Nils > Woodlandjacks Polar Bear (Figo)
Viking > Woodlandjacks Winter Tales (Bulten)


Amazon-pentue terveystarkastuksessa

Figo, Bulten, Nita ja Tahvo. Edessä Hippa.
Figo, Bulten, Nita ja Tahvo. Edessä Hippa.

 Pennut kävivät terveystarkastuksessa Eläinystäväsi Lääkärillä. Kaikki todettiin terveiksi ja hyvin kehittyneiksi. Samalla pennut sirutettiin. 

Ennen tarkastusta pennut tutustuivat työpaikkaani Tampereen Tesomalla.

12.7.2019 Amazon-pentue maailmassa

Amazon pentue-syntynyt. Nanilla alkoivat supistukset klo 9 ja Ebba (215g) oli maailmassa 10.05. Thomas (215g) syntyi 11.48 ja Kerstin (200g) luikahti perässä 12.04. Sitten alkoikin tuskastuttava odotus ja kävelyttämistä. Nils (220g) syntyi 16.22. ja Viking (220g) vihdoin 18.44. Pitkä päivä, mutta kaikki voivat hyvin! Kiitos Miikulle doulana olemisesta!


11.7.2019 Kennelnimi-anomukseni julkaisiin Koiramme-lehdessä

Kennelnimi-anomukseni lähti eteenpäin yhtä aikaa pentuprojektini kanssa. Harmi vaan, se myöhästyi vähän edellisestä lehdestä, joten jännäksi käy, missä vaiheessa prosessi on valmis suhteessa pentujen luovutukseen.


26.6.2019 Eden ja Nani mainoskuvissa

Kuva: Miikku Pietilä
Kuva: Miikku Pietilä

Hovikoirakuvaajamme Miikku Pietilä kuvasi Edeniä, Nania ja kaverirusseleitamme Almaa ja Väinöä   Birgitan polun maastoissa Lempäälässä.

Miikku on loistava koirakuvaaja, Suosittelen!


17.6. Nani tiineysultrassa

Nani kävi tiineysultrassa Helsingin ajoilta tutussa paikassa eläinlääkäriasema Ahmassa. Ultrassa näkyi varmaksi neljä pentua. Katsotaan, miten monta sieltä lopulta syntyy. Tärkeintä oli tieto, että pentuja on enemmän kuin yksi tai kaksi. Nyt jäädään kasvattelemaan vatsaa.

24.5.2019 Eden soveltuvuustestissä

Eden läpäisi Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskokeen. Joten jatkamme Edenin kanssa hyvillä mielein ikäihmisten aktivointi- ja innostamistyötä. 


13.5.2019 Nani astutettu Ranella

GANIODAYO DJ HARD AS A ROCK
GANIODAYO DJ HARD AS A ROCK

Jännittäviä aikoja, nyt vaan odotellaan.19.4. 2019 Nanille RTK1

Nanille TAMSKin rallytokokisoista ensimmäinen koulutustunnus RTK1 pisteillä 91/100. Nämä ovat parhaimmat pisteeni rally-tokossa ikinä! Jatkamme AVO-luokassa pentuprojektin jälkeen.

Tavoitteena on myös aloittaa agilityn kisaaminen 2020.