Amazon-pentue

Kuva: Miikku Pietilä

Nani ja Rane, treffit 13.5.2019

Jalostuspäätös Nanista kesti pitkään. Koska Nani ei ulkoisesti yllä muotovaliokoiraksi, piti löytyä luonteen lisäksi joku muu syy, miksi käyttäisin Nania jalostukseen. Nanin plussia ovat koulutettavuus ja terveys. Terveyttä on todennettu dna-testillä sekä selkä- ja lonkkakuvilla. Puhtaat terveystulokset sinetöivät jalostuspäätöksen.

Uroksen valinnassa luovuttamattomat kriteerit olivat: ei hammaspuutoksia, luonteessa ei epävarmuutta ja suorat jalat. Lisäksi asioita, joita toivoin, mutta joista pystyisin myös tinkimään olivat: uros käyttö- tai harrastuskoira, sileä karva, ei pitkää lanneosaa, selkäkuvattu, vähemmän käytetty ja suora häntä. Metsästyskäytössä oleva Rane täytti vaatimukseni ja toiveeni. 

Nani (Neronleimauksen Fulmine) 
Rane (Ganiodayo Hard as a Rock) 
Pentueen sukutaulu

Amazon pentue syntyi 12.7.2019

Ebba, Thomas, Kerstin, Nils ja Viking

Pennuille tehtiin early neurological stimulation (ENS) -ohjelma. (Lue lisää Ulla Ruistolan blogista, mitä ohjelma pitää sisällään.) Niitä totuteltiin erilaisiin tiloihin, paikkoihin, pintoihin, ääniin, ihmisiin, lapsiin, toisiin koiriin, autoiluun.

Pentueesta yksi elää maatilan rottakoirana, yksi perhekoirana ja kolme ovat enemmän tai vähemmän harrastuskoiria. Positiivista tälle laumalle on ollut yhteistyöhalu omistajansa kanssa. Siksi niitä on ollut motivoivaa kouluttaa. Tämä sisarussarja ei jatka sukua. Yhdelle nartuista puhkesi autoimmunisairaus ja se ratkaisi myös muiden jalostuspohdinnat. Pentueesta kaikki on kuitenkin DNA-testattu terveiksi ja kolme selkä- ja lonkkakuvattu virallisesti.